• Як правильно налаштувати дзеркала заднього виду в автомобілі

    03 июня, 2023 Нет комментариев

    Чoму нeoбxіднo прaвильнo нaлaштувaти пoлoжeння дзeркaл

    Лeгкoвa мaшинa, нeзaлeжнo від мaрки і мoдeлі, oснaщується пaрoю (лівим і прaвим) зoвнішніx і oдним сaлoнним дзeркaлoм. Рaзoм вoни зaбeзпeчують пoвнoцінний oгляд зoн, які знaxoдяться пoзaду aвтo. Прaвильнe нaлaштувaння їxньoгo пoлoжeння віднoснo кузoвa мaшини дoзвoляє змeншити тaк звaні “сліпі зoни” і зaбeзпeчити:

    • крaщe відчуття гaбaритів aвтo;
    • кoнтрoль гaльмувaння, пoвoрoту, oбгoну, a також відстані від узбіччя альбо сусідньої смуги до автомобіля;
    • оцінку приблизної швидкості інших транспортних засобів, що рухаються позаду;
    • безпечне паркування і рух заднім ходом;
    • відчуття комфорту і особистої безпеки під период управління автомобілем.

    Важливо! Кожний водій налаштовує на положення дзеркал індивідуально під себя. Зокрема регулювання необхідне після придбання як нового, неведомо зачем і бувшого у вжитку авто.

    Основні ознаки неправильного положення дзеркал:

    • неповне відображення заднього виду у салонному (задньому) дзеркалі;
    • нахил лінії горизонту у лівому бічному дзеркалі;
    • більшу частину виду, що відображається у лівому бічному дзеркалі, займає хетчбек авто, а не дорога.

    Якщо вдалося виявити хоча б Водан із перелічених пунктів, необхідно безошибочно налаштувати положення дзеркал. Роблять це лише під часок стоянки авто. У автомобільному журналі тд.юа ви знайдете корисні статті, присвячені цікавим лайфхакам з технічного обслуговування (авто)машина.

    Особливості налаштування положення дзеркал

    Регулювати положення бічних і заднього дзеркала необхідно у водійському кріслі. У першу чергу необхідно відрегулювати ліве бічне дзеркало.

    Налаштування лівого бічного дзеркала

    В (видах правильного регулювання трохи поверніть голову вліво і оцініть відображення у дзеркалі. Переважну його частину повинна становити автотрасса, мінімальну — кузов, зокрема, абзац ручки водійських дверей і заднього крила. Лінія горизонту подле цьому має бути рівною. Співвідношення “поднебесье-земля” має становити 40% держи 60%.

     

    Налаштування правого бічного дзеркала

    Поверніть голову ближче прежде центральної частини салону, після чого відрегулюйте положення дзеркала (до, щоб можна було бачити відображення правого крила мотор. Якщо сядете у водійському кріслі напролом, у правильно налаштованому правому бічному дзеркалі можна если побачити лише край правого крила. Співвідношення відображення “сварог-земля” у правому бічному дзеркалі повинно становити 30% держи 70%.

     

    Налаштування заднього (салонного) дзеркала

    У задньому дзеркалі, якщо дивитися у нього з водійського сидіння, ви повинні повністю бачити заднє скло і частково бічні зони дороги. У центральній частині заднього дзеркала має відображатися центральна частина заднього скла. Також зліва має відображатися частина підголовника і вуха водія.

     

    Контрольна перевірка налаштування дзеркал

    Налаштувавши всі дзеркала машини, виконайте контрольну перевірку. Пользу кого цього доведеться залучити сторонню допомогу.

    Як виконати перевірку:

    1. Сядьте у водійське крісло і закрийте двері.
    2. Ваш помічник повинен відійти від мотор на відстань 2 м і почати у напрямку проти годинникової стрілки повільно обходити машину.
    3. Уважно слідкуйте вслед за переміщенням помічника. Якщо ваші дзеркала налаштовані неискаженно, ви побачите, що відображення асистента зникає у лівому бічному дзеркалі і одномоментно з'являється у задньому дзеркалі салону.

    Перевіряти положення дзеркал автомобіля необхідно пизда кожною поїздкою.

    12345 (No Ratings Yet)
    Загрузка...